maandag 20 april 2015

Vragen en Antwoorden naar aanleiding van de Peerfeedback van Mamette en Cindy

Feedbackkaart vragen en antwoorden:

Vraag van Mamette:

-          Hoe zie jij het onderwijs van de toekomst voor studenten en kinderen die geen denkers zijn maar doeners? Is er voor hun ook een plek?

Antwoord van Michel:
-          Ook voor de doeners is er plaats in het flexibel leercentrum. Door het portfolio van een leerlinge vanaf begin tot het einde met zich meeneemt kan een leerling zich blijven ontwikkelen. Wanneer dit een praktische leerling betreft kan er samenwerking gezocht worden met het bedrijfsleven die aanwezig is in het leercentrum. En in het leercentrum zijn meesters (vakmanschap) aanwezig die, wanneer de leerling hierom vraagt in zijn zelf gekozen studieroute, de leerling ook praktijklessen kunnen geven. Ook buiten het leercentrum kan een leerling zijn vak leren, bijvoorbeeld bij bedrijven die niet in het leercentrum gevestigd zijn, maar dan blijft de plaats gebonden aan de leerling dus plaatsafhankelijk.

Vraag van Cindy:

-          In jullie toekomstscenario worden diploma’s en eindtermen losgelaten. Hoe denk jij het niveau in jullie toekomstscenario te kunnen borgen?

Antwoord van Michel:

-          Via het portfolio behaald de leerling in zijn zelfgekozen studieroute vaardigheden en competenties. Dit portfolio dient als bewijs van opleiding en dus bewijs van competenties en vaardigheden voor iedere werkgever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten